Java Akademi-Yazı Yazdırma

        Merhaba Arkadaşlar, Ben Erkam Emre DURSUN. Bu dersleri hazırlama amacım, sizlere Java'nın temellerini ayrıntılı bir şekilde öğretmek, Java ile neler yapabileceğinizi göstermek, okul derslerinizi desteklemek ve Java ile istekleriniz ve amaçlarınız doğrultusunda ürünler ortaya çıkarabilmenizi sağlamaktır. Bu derslerin diğer yüzlerce Java dersinden farklı olabilmesinin sebebi, ister metinler üzerinden, ister video üzerinden, isterseniz evde, okulda veya otobüs gibi bir çok yerden ulaşabileceğiniz mobil uygulamalar ile istediğiniz yerden ulaşabileceğiniz dersleri takip ve tekrar edebilmeniz aynı zamanda pratiğe dökebilmenizdir. Umarım faydalı olur, Teşekkürler.

Ekrana Yazı Yazdırma

Programlarda ekrana yazı yazdırmak için System.out.println ya da System.out.print komutlarını kullanırız.

System.out.println();

System.out.println komutu ekrana yazıyı yazdırdıktan sonra imleci bir alt satıra geçirir, böylece System.out.println ile yazılmış olan yazılar alt satıra geçerek yazılır.

Ekrana "Hello World!" yazdıran programımız üzerinde denemeler yaparak konuyu anlamlandıralım.


package merhabadunya;

public class YaziYazdirma {

public static void main(String[] args) {

System.out.println("Hello");

System.out.println("World!");

}

}


Programı çalıştırdığımızda programımız ekrana ilk olarak Hello yazısını yazıp, imleci alt satıra geçirecektir. Daha sonrasında World! yazısını ekrana yazdırıp yine imleci bir alt satıra geçirecek ve öylece çalışır halde bekleyecektir.


System.out.print();


Println komutu ile print komutunun farkı, println komutu yazıyı yazdıktan sonra imleci bir alt satıra geçirirken; print komutu imlece böyle bir müdahalede bulunmadan direk yazıları ekrana yazdırır.

package merhabadunya;

public class YaziYazdirma {

public static void main(String[] args) {

System.out.print("Hello");

System.out.print("World!");

}

}


        Dersi takip ettiğiniz için teşekkürler, dersleri video olarak görmek isterseniz, aşağıda bıraktığım Youtube linkinde bulabilir, ve aynı zamanda android telefonlar için Google Play Store'da Java Akademi uygulamasını bulabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar