Java Akademi- Neden IDE kullanmalıyım?

        Merhaba Arkadaşlar, Ben Erkam Emre DURSUN. Bu dersleri hazırlama amacım, sizlere Java'nın temellerini ayrıntılı bir şekilde öğretmek, Java ile neler yapabileceğinizi göstermek, okul derslerinizi desteklemek ve Java ile istekleriniz ve amaçlarınız doğrultusunda ürünler ortaya çıkarabilmenizi sağlamaktır. Bu derslerin diğer yüzlerce Java dersinden farklı olabilmesinin sebebi, ister metinler üzerinden, ister video üzerinden, isterseniz evde, okulda veya otobüs gibi bir çok yerden ulaşabileceğiniz mobil uygulamalar ile istediğiniz yerden ulaşabileceğiniz dersleri takip ve tekrar edebilmeniz aynı zamanda pratiğe dökebilmenizdir. Umarım faydalı olur, Teşekkürler.

Java Derleyicisi


      JDK Java programları geliştirebilmek için her araca sahiptir. JDK yükledikten sonra not defteri gibi herhangi bir metin editörü ile Java kodlarını yazıp çalıştırabilirsiniz ancak bu iş için kimse not defteri gibi editörler kullanmaz. Java programlamak için geliştirilmiş programlar bulunmaktadır. IDE(Integrated Development Environment-Tümleşik Geliştirme Ortamı) programcıların programları daha hızlı ve minimum hata ile geliştirebilmesini amaçlayan ortamlara denir. Hangi IDE' yi kullanacağımızı seçerken sahip olduğu kriterlere göre değerlendiririz. İyi bir IDE'nin sahip olması gereken bazı kriterlerden bahsedelim. 

        Kodlarını görevlerine göre ayırt edilebilecek şekilde renklendirme

        Kodlama hatalarımızı ve kolayca bulabilmemiz için hangi satırda olduklarını gösterme

        Programladığımız dilin en güncel özelliklerini destekleyebilme

        Kolay ve anlaşılır bir kullanıcı arayüzüne sahip olma

        Hızlı olma

        Kod önerilerinde bulunma

        Yazılan kodları eksiksiz, kolay ve hızlı bir biçimde çalıştırabilme.

Bir metin belgesi kullandığımızda sadece kodlarımızı yazarız ve 2 adımda kodlarımızı çalıştırırız. Ancak hatalarımızı göremeyiz, renklendirme işlemleri yoktur hatta Java veya diğer dilleri kodlamak için ekstra bir arayüz bile yoktur. Bir Java derleyicisi kullanmak bu sebeplerden dolayı oldukça mantıklı bir iştir. Java derleyici olarak kullanılması tavsiye edilen iki editör vardır. Birincisi Netbeans editörü Oracle'ında tavsiye ettiği açık kaynak kodlu bir derleyicidir. İkinci derleyici ise Eclipse'tir. Eclipse'te bir çok programcı tarafından(örneğin ben) kullanılan bir derleyicidir. Bu ikisinden birini seçip yüklemelisiniz ancak unutmayın seçtiğiniz IDE sizi daha iyi bir programcı yapmayacak, sadece çalışmalarınızda yardımcı olacak.

Netbeans indirme linki : https://netbeans.org/downloads/


        Dersi takip ettiğiniz için teşekkürler, dersleri video olarak görmek isterseniz, aşağıda bıraktığım Youtube linkinde bulabilir, ve aynı zamanda android telefonlar için Google Play Store'da Java Akademi uygulamasını bulabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
       

Yorumlar

Popüler Yayınlar