Java Akademi- Java'ya Hoşgeldin!

        Merhaba Arkadaşlar, Ben Erkam Emre DURSUN. Bu dersleri hazırlama amacım, sizlere Java'nın temellerini ayrıntılı bir şekilde öğretmek, Java ile neler yapabileceğinizi göstermek, okul derslerinizi desteklemek ve Java ile istekleriniz ve amaçlarınız doğrultusunda ürünler ortaya çıkarabilmenizi sağlamaktır. Bu derslerin diğer yüzlerce Java dersinden farklı olabilmesinin sebebi, ister metinler üzerinden, ister video üzerinden, isterseniz evde, okulda veya otobüs gibi bir çok yerden ulaşabileceğiniz mobil uygulamalar ile istediğiniz yerden ulaşabileceğiniz dersleri takip ve tekrar edebilmeniz aynı zamanda pratiğe dökebilmenizdir. Umarım faydalı olur, Teşekkürler.


Java Nedir?



        Java ilk olarak Sun Microsystems tarafından 1995 yılında piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Java açık kaynak kodlu ve nesneye yönelimli bir dildir. 

        Açık kaynak kodlu yazılım, kaynak kodu isteyen herkese açık olan yazılımlardır. Yani kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü tanır ve açık kaynak kodlu uygulamalar aynı zamanda güvenilirdir.

   Nesne yönelimli diller, uygulamaları nesneler kullanarak oluşturduğumuz dillerdir, yani oluşturduğumuz uygulamalarda direk kodları sıralamak yerine, sınıflar içine yazarak bu sınıflardan türettiğimiz nesneler üzerinden çağırarak oluşturabildiğimiz diller nesneye yönelik dillerdir.

        Java platformdan bağımsız çalışmaktadır.

        Platformdan bağımsız olması Java'yı farklı işletim sistemlerinde de kullanabilme imkanı sağlar. Java ile yazdığımız bir programı, Windows'ta da Linux'te de ve aynı zamanda MAC OS'ta da çalıştırabiliriz. Bu yüzden Java için tek kaynak kod, her platform diyebiliriz.

        Java nesne yönelimi olarak C++ diline benzerken, syntax olarak C'ye benzemektedir.

        Syntax, söz dizimi demektir ve bir dilde ki kelime, sembol gibi öğelerin anlamlı dizilimine diyebiliriz.

        Java simgesinin bir kahve olmasının sebebi, ismini bir kahve markasından almış olmasıdır.

        Java güvenliği ön planda tutar. Bu yüzden bir çok bilgisayarda, mobil cihazlarda, hatta akıllı kartlarda bile Java tercih edilir.

        Java yüksek performanslı ve esnek bir dildir, bu yüzden Java ile geliştirilen programlar ihtiyaçları tam olarak karşılayabilir.

        Java hem derlenen hem de yorumlanan bir dildir.(ilerde ne anlama geldiğini farkedeceksiniz.)

        Java multithreading özelliğine sahiptir, yani birden fazla işin aynı anda yapılabilmesine olanak sağlar.

        Java ile yazılmış bir program örneği olarak Java Akademi mobil uygulamasını örnek gösterebiliriz.

        Dersi takip ettiğiniz için teşekkürler, dersleri video olarak görmek isterseniz, aşağıda bıraktığım Youtube linkinde bulabilir, ve aynı zamanda android telefonlar için Google Play Store'da Java Akademi uygulamasını bulabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar