Java Akademi-Java Geliştirme Ortamı

        Merhaba Arkadaşlar, Ben Erkam Emre DURSUN. Bu dersleri hazırlama amacım, sizlere Java'nın temellerini ayrıntılı bir şekilde öğretmek, Java ile neler yapabileceğinizi göstermek, okul derslerinizi desteklemek ve Java ile istekleriniz ve amaçlarınız doğrultusunda ürünler ortaya çıkarabilmenizi sağlamaktır. Bu derslerin diğer yüzlerce Java dersinden farklı olabilmesinin sebebi, ister metinler üzerinden, ister video üzerinden, isterseniz evde, okulda veya otobüs gibi bir çok yerden ulaşabileceğiniz mobil uygulamalar ile istediğiniz yerden ulaşabileceğiniz dersleri takip ve tekrar edebilmeniz aynı zamanda pratiğe dökebilmenizdir. Umarım faydalı olur, Teşekkürler.

Java Sanal Makinesi- JVM

        Java kodları derlendikten sonra byte code' dönüştürülür. Byte code, Java kodlarının platformdan bağımsız çalışmasını sağlar. Java için tek kod her platform diyebilmemizin sebebi byte code'tur. Byte code'un ise her platformda çalışmasını sağlayan yapıya JVM(Java Virtual Machine-Java Sanal Makinesi) denir.

        Java dosyalarının uzantısı 'java' dır.

        Java uzantısına sahip dosyalar byte code'a dönüştürülür ve uzantıları 'class' olur.

Java Çalışma Ortamı-JRE

        Java programlarını çalıştırabilmemiz için sahip olmamız gereken yapı JRE(Java Runtime Environment-Java Çalışma Ortamı)'tır.

        Java kodlarını byte code'a dönüştüren yapıya JRE denir.

        JRE ile Java kodları byte code'a dönüştürülür, daha sonrasında JVM ile yorumlanır.(Java hem derlenen hem de yorumlanan bir dildir.)

        JVM, JRE içerisinde bulunur.


Java Geliştirme Ortamı-JDK

        Java ile programlar geliştirmek istiyorsak ilk yapmamız gereken şey JDK(Java Development Kit-Java Geliştirme Aracı) ya sahip olmaktır. JDK Java programlarını geliştirebilmemiz için tüm araçlara sahiptir. JDK içerisinde JVM ve JRE bulunur.




   Özetleyecek olursak JDK Java programlarını geliştirebilmemizi sağlar. JRE Java ile geliştirilen programları çalıştırmaya yarar. JVM ise programların platformdan bağımsız olmasını sağlar.

        Dersi takip ettiğiniz için teşekkürler, dersleri video olarak görmek isterseniz, aşağıda bıraktığım Youtube linkinde bulabilir, ve aynı zamanda android telefonlar için Google Play Store'da Java Akademi uygulamasını bulabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.




Yorumlar

Popüler Yayınlar